Att hinna med allt!

Visst är det så ibland att man intet riktigt har tid med allt? Det tror jag att alla känner igen, även om vissa har en mer stressig vardag än vad andra har. Jag har det inte särskilt stressigt, men det tror jag beror på att jag gör det jag tycker om mest hela tiden. Jag pluggar det jag gillar, jag tränar det jag gillar, på helgerna är jag med kompisar som vill göra samma saker som jag och så vidare. När det ser ut såhär i ens vardag så är det inte direkt svårt att få till det med tiden för vad det än är som behöver göras så görs det ju med ett leende!

Vad som kan vara lite svårt att hinna med ibland är dock typ tvätt och städning. Jag är ju så himla präktig med att gilla både träning och hälsosam mat, så jag måste ju vara dålig på någonting, eller hur? Det är hushållssysslor som jag är dålig på, så enkelt är det! Jag fattar inte hur man hinner med det? Jag tror dock att svaret är enkelt och att det handlar om att man kanske tycker att det är trevligt att tvätta och städa och därför känns det inte som att det inkräktar så mycket på ens tid?

Plugga smart för att slippa slösa tid

Jag vet att det är många som pluggar för att senare i livet få ett ”bra” jobb utan att vara särskilt intresserade av det de pluggar, men det har jag aldrig förstått. Om man inte har det roligt medan man pluggar så tror jag inte att man har så mycket energi att göra bra ifrån sig och inte sätter sig informationen i huvudet heller! Jag valde att gå den andra vägen genom att istället plugga det jag verkligen gillar, trots att det knappast är något att bli rik på.

Alla måste ju välja sitt sätt och att, som rubriken lyder ”plugga smart” innebär olika saker för olika personer. Visst är det smart att plugga för en framtid med säker inkomst, men det är också smart att plugga så att man vet att man kommer att trivas med både studietid och jobb, även om det inte resulterar i så mycket pengar.

Ta dig tid för familj och vänner

Idag är vi ganska egocentrerade och det är inte konstigt för samhället bli ju alltmer individualistiskt och det blir bara så att man liksom hänger med. Jag, som kommer från Polen, har lite av det där gamla ”klan”- beteendet i mig, vilket jag är tacksam för då det innebär att jag umgås mycket mer med min familj än många av mina svenska kompisar.

Jag tar mig alltid tid att åka till Polen för att hälsa på mormor och farmor och det är faktiskt så att jag träffar dem oftare än mina kompisar som har sina mormödrar och farmödrar i Sverige.

Att ta sig tiden att umgås mer med familj och vänner gör att man får extra energi och det är viktigt för alla!