Polen som semester

Efter det att vi flyttade till Sverige på grund av min mammas jobb så har Polen helt plötsligt blivit en plats vi åker till när vi är lediga. Det känns lite konstigt att det som tidigare var det enda land man bott i plötsligt blir ett ställe man har semester på. När jag var liten hade jag ingen som helst relation till Sverige och nu är det mitt hemland där jag går i skolan och nu känns svenska som ett andra modersmål då vi bott här tillräckligt länge för det.

Jag älskar att åka till Krakow och hälsa på familj och vänner och det är ju helt sjukt billigt att resa mellan Krakow och Malmö och eftersom vi bor i Skåne så är det ju perfekt! Jag åker dit väldigt många gånger om året och det är lika härligt varje gång! Det bästa är att känna sig hemma på två ställen. Jag har ju liksom fått ett land ”på köpet” med allting vad det innebär.

Matlagning – det bästa som finns!

Jag älskar att laga mat och jag utbildar mig nu inom kostvetenskap. Då jag är mer intresserad av mat i relation till hälsa så blev det den inriktningen istället för kockskolan och det känns som att det var rätt beslut. Vad gäller mat och hälsa idag så är det ju på det viset att det är en självklarhet att veta mycket om det oavsett om man är utbildad inom området eller inte. Det är ju ett hett diskuterat ämne både i tidningar, magasin, bloggar och faktiskt precis överallt!

Man kan väl nästan säga som så att man måste ha legat under en sten om man missat vår tids prat om vad man ska äta, när man ska äta det och hur man ska äta det! Sedan är det ju inte alla som tycker att det är tillräckligt intressant för att man ska börja plugga inom ämnet, men för mig är det en självklarhet!

Vardagsliv

Eftersom jag vill bli personlig tränare så är det såklart så att jag har ett stort träningsintresse och jag tränar nästan varje dag. Det är för mig någonting som inte är jobbigt, utan jag längtar efter det varenda dag! Jag vet att det är irriterande för många att läsa om personer som gillar att träna, men alla är vi olika!

Jag lägger också mycket tid åt att testa nya fräscha recept och lägger stor tid på att hitta bra mat. Det kanske låter ganska trist, men detta är en stor del av min vardag. Som tur är så är det så att mina kompisar har samma intressen, så vi har det bra ihop! Vi både shoppar mat ihop på olika ekologiska butiker, veganska och vegetariska butiker och saluhallen och andra mysiga ställen som har bra råvaror. Sedan lagar vi ofta mat ihop och det är alltid lika kul!