Mat, mat och mat!

Jag har alltid älskat mat ända sedan jag var liten och vi bodde i Polen. Det är ju lite olika där och här i Sverige, men det är ganska lik mat. Jag gillar den klassiska maten, men tycker att den behöver fräschas upp lite för att det ska funka ofta. Vad jag gör är att ibland äta ner klassisk polsk mat och sedan äta mer hälsosamt resten av veckan. På så sätt så blir det inga alltför konstiga blandningar, utan maten kan smaka som den var tänkt från början!

Jag är ingen person som gillar den där ”fusion”- grejen med mat, utan jag tycker att det ofta är så att det blir lite väl tokigt när det ska blandas hit och dit. Det är dock kul att laga lite gammeldags polsk mat till mina svenska kompisar, för många av dem har föräldrar som inte lagar husmanskost, utan som äter mer ”modern” mat, så det är spännande för dem att testa på det lite då och då!

Gör hälsosam mat rolig för alla

Det talas mycket om att lura i barn grönsaker, men jag har ingen som helst erfarenhet av att det ska behövas luras i barn grönt! Varken jag själv eller mina småsyskon har vägrat att äta grönt, utan det har varit självklart! Nu har jag en kompis som har en systerson som han tar hand om ibland och vid några tillfällen har jag varit med och varit barnvakt. Först efter att jag träffade honom förstod jag det här med hur svårt det verkar vara att få vissa barn att äta hälsosamt för han verkligen vägrade!

Detta gjorde såklart att jag började tänka ut hur vi skulle kunna göra det roligare för honom att äta grönsaker och vissa saker funkade medan andra misslyckades totalt, tror att det kan ha med barnets dagsform att göra? Smoothies är ett bra sätt, märkte vi, men då med apelsinjuice eller rödbetsjuice i också, men morotsjuice och tomatjuice funkade också. Han fick också vara med själv och göra i ordning sin smoothie och då blev det ännu mer intressant!

smoothie